De beste soort nagels

acrylnagels

Altijd al gedroomd van prachtige, gezonde en lange nagels? Maar ben je zelf niet gezegend met stevige nagels? Dan zijn kunstnagels wellicht een goede optie. Er zijn veel verschillende soorten kunstnagels en in dit artikel bespreken we deze graag met je.

Grofweg kun je kunstnagels opdelen in drie categorieën; acrylnagels, gelnagels en polyacryl.

Acryl

Te beginnen met acrylnagels. Acrylnagels worden gemaakt met acrylpoeder en een speciale vloeistof waardoor de poeder een substantie wordt. Hiermee kan de nagel worden gevormd én verlengd. Acryl droogt aan de lucht binnen enkele seconden en is ontzettend hard. Zijn je eigen nagels van nature heel broos, dan is acryl misschien te hard voor je. Je hoeft je maar een keer flink te stoten en je nagel ligt er af.

acrylnagels

Gelnagels

Met gel kunnen nagels ook gemaakt, verstevigd en verlengd worden. Gel hardt uit in een UV of LED lamp en is, in tegenstelling tot acryl, geurloos. Gel is ook heel wat meer flexibel dan acryl, waardoor t bij een botsing de klap opvangt. Hierdoor lijden je nagels een stuk minder en worden ze zelfs beschermd tegen bijvoorbeeld inscheuren.

Wanneer je je nagels enkel wilt verstevigen, kun je ook een rubberbase gebruiken. Rubberbase is net wat sterker dan gewone gel en zorgt ervoor dat je nagel egaal wordt. Hier overheen kun je dan bijvoorbeeld een gellak plaatsen. Door een rubberbase te gebruiken zal de gellak ook een stuk langer blijven zitten, omdat de hechting veel beter is.

Naast rubberbase zijn er nog heel veel andere soorten gel, zoals fibergel of hardgel. Iedere gel heeft net een andere textuur en andere kwaliteiten. Lees je hier dus goed over in of vraag je nagelstyliste om advies.

Polyacryl

Tenslotte heb je nog de categorie polyacryl of acrylgel. Dit is een gel, maar net de hardheid van acryl. Het is dus stevig en flexibel tegelijkertijd. Met acrylgel kun je alle kanten op. Je modelleert de gel net zo lang als nodig, want de gel hardt pas uit in een lamp. Het is geurloos, vijlt heel makkelijk en is licht op de nagel. Polyacryl is voor de meeste dames de beste keus, omdat het het beste van beide werelden is; de stevigheid van acryl en de flexibiliteit van gel.