Drie tips voor het vinden van het beste trouwpak

beste trouwpak

In de aanloop naar je huwelijk spreekt het voor zich dat er ongelofelijk veel verschillende zaken geregeld dienen te worden. Eén van de belangrijkste zaken voor jou als man is uiteraard het vinden van een geschikt trouwpak. Op het eerste zicht lijkt dat eigenlijk helemaal niet zo’n lastige opgave te zijn, maar in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. De zoektocht naar een geschikt pak ligt namelijk bezaaid met obstakels. Wil jij er zeker van zijn dat je op de meest efficiënte wijze ook het beste pak voor de mooiste dag van jouw leven zal weten aan te kopen? Neem dan zeker even de onderstaande informatie grondig door!

1.) Denk eerst even goed na over de eisen voor je trouwpak

Voordat de zoektocht naar je trouwpak gaat beginnen is het interessant om voor jezelf even na te gaan aan welke eisen deze allemaal moet voldoen. Hou hierbij ook niet alleen maar rekening met de uitstraling van het trouwkostuum. Ook het comfort is immers van ongelofelijk groot belang. In principe heb je jouw pak de hele dag door aan. Het laatste wat je dan wil is dat één of meerdere onderdelen van je trouwkostuum niet helemaal lekker zullen aanvoelen. Heb je ook een voorkeur voor een bepaalde stof? Ook dat is uiteraard iets waar je rekening mee zal willen houden bij het aanvatten van je zoektocht naar een trouwpak.

2.) Hou indien mogelijk rekening met de stijl van de trouwjurk

De tweede tip die altijd door experts wordt gegeven heeft te maken met het feit dat je er goed aan doet om de stijl van je trouwpak af te stemmen op deze van de trouwjurk van je partner. Dat hoeft toch helemaal geen probleem te zijn? Toch wel. Het is in de praktijk namelijk zo dat menig aantal dames graag willen dat hun trouwjurk tot op de trouwdag geheim blijft. Dat is natuurlijk leuk voor het verrassingseffect, maar het is minder eenvoudig om dan jouw trouwpak er op vlak van uitstraling mee te proberen matchen. Hoe dan ook, wil je partner liever niet dat je al een eerste glimp opvangt van haar trouwjurk? Dan is het mogelijks interessant om op veilig te spelen en te kiezen voor een wat neutraler trouwkostuum.

3.) Stel je zoektocht zeker niet te lang uit!

De derde tip op deze pagina is misschien niet de belangrijkste, maar het is zeker wel degene die het vaakst van allemaal over het hoofd wordt gezien. In principe is het zo dat je minstens drie maanden voor het plaatsvinden van je trouw de zoektocht naar een geschikt trouwpak moet hebben aangevat. Hier zijn verschillende redenen voor op te noemen, namelijk:

  1. Het is best mogelijk dat je niet meteen zal vinden waar je naar op zoek bent; 
  2. Bij een maatwerk trouwpak kan de productietijd eenvoudig ettelijke weken bedragen;
  3. Het is mogelijk dat je niet meteen een afspraak kan maken bij een gespecialiseerde winkel die trouwpakken verkoopt of op maat maakt; 

Bovenstaande drie factoren zorgen ervoor dat je er dus zeker goed aan doet om ten minste één volledig kwartaal de tijd te hebben om alle puntjes op de i te zetten en inspiratie op te doen. Het slechtste wat je tegen kan komen is immers dat je op je trouwdag moet verschijnen in een pak die je eigenlijk niet helemaal top vindt. Hoe zonde zou dat niet zijn?