Een verzameling aan tassen: waarvoor zijn ze eigenlijk?

Veel vrouwen houden van tassen. Merken als burkely tas bijvoorbeeld, daar wordt iedere vrouw toch vrolijk van? Dat was al zo toen ik opgroeide, en dat is nauwelijks veranderd, van clutches tot coin purses tot cross body tassen en rugzakken, het aanbod is enorm groot. Daarom kan ik me voorstellen dat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien, om er eens een lekker spreekwoord in te gooien. In dit stuk probeer ik iets van overzicht te creëren in dat verwarrende bos van tassen. Handig voor vrouwen, of voor mannen die een leuke tas willen kopen voor hun vrouw of zichzelf.

De rugzak: van no-go tot essential

Vroeger waren rugzakken voor vrouwen bepaald niet populair. De rugzak werd gebruikt voor school, en daarna eigenlijk nooit meer, door de meeste vrouwen. De meeste rugzakken hadden in die tijd echt een brugklas imago. Tegenwoordig is dat heel anders. Je kunt de meest stijlvolle rugzakken vinden voor vrouwen, van allerlei merken zoals Reisenthel. Rugzakken kunnen tegenwoordig prima! Mooi en handig.

Clutches en andere kleine tassen

Clutches worden gebruikt om kleine essentials mee te nemen: Portemonnee, lipgloss, sleutels, dat soort items. Een clutch kan bij een casual outfit, maar er zijn ook clutches speciaal gemaakt om bij avondjurken gedragen te worden. Andere kleine tassen zijn cross body tassen. Vaak in dezelfde maat als een clutch, maar dan met bandje. Sommige vrouwen kiezen ook voor een coin purse: een soort beurs met bandje die je draagt in plaats van in je zak stopt.

Grotere tassen voor vrouwen

Vrouwen kunnen tegenwoordig prima rugzakken dragen, maar lang niet iedere vrouw is daar fan van. Veel vrouwen houden meer van een tote bag of een weekendtas. Beide goede opties voor een dagje uit, of zelfs een weekendje weg. Spullen voor een paar dagen passen prima in zo’n weekendtas of tote bag. Doe je voordeel met deze informatie, veel succes met de zoektocht naar jouw nieuwe tas!