Exclusieve sneakers: de hype achter unieke modellen

Exclusieve sneakers zijn sneakers waar veel van ons gepassioneerd door zijn. We dragen of kopen schoenen vanwege de oprechte liefde die we voor ze hebben. Vaak kopen we bepaalde schoenen, keer op keer, omdat er een emotionele gehechtheid of persoonlijke betekenis achter de schoen zit. Het kan het eerste paar zijn dat je ooit met je eigen geld hebt gekocht of het paar waarmee je bent verloofd. Meestal is deze schoen onbetaalbaar in die zin dat je geen geldelijke waarde kunt hechten aan een moment in je leven dat niet met woorden kan worden beschreven. Hetzelfde gevoel geldt voor exclusieve sneakers. 

Exclusieve sneakers kopen

Wie houdt er niet van een paar sneakers te hebben die niet veel mensen bezitten? Wanneer we kleding kopen, schoenen bestellen of tassen dragen, vinden we het vooral leuk wanneer mensen zien dat je een unieke stijl hebt. Je wilt je onderscheiden van de massa. Dit is de reden waarom exclusieve sneakers zo populair zijn geworden, omdat simpelweg vrij weinig mensen ze hebben. Hoe beperkter of exclusiever een sneaker is, hoe groter de kans dat hij duur wordt. De Undefeated x Air Jordan 4 is daar een goed voorbeeld van. Ondanks dat de kleurcombinatie van oranje met olijfgroen niet iedereen aanspreekt, wordt het direct populair wanneer ze maar 80 paar maken van dit exemplaar. Deze sneakers zijn voor veel sneakerheads een echte must om te hebben in hun collectie.

Het verhaal achter exclusieve sneakers

Deze sneakers vertellen een verhaal. Dit is een van de grootste redenen waarom een sneaker zo waardevol is. Er zijn sneakers die de geschiedenis van de sneakercultuur werkelijk voor altijd hebben veranderd. Een goed voorbeeld van zo’n sneaker die voor altijd historie heeft gemaakt, is de Air Jordan 1 High Chicago. Je kunt stellen dat deze schoen de reden is dat er tegenwoordig zelfs een sneakercultuur bestaat. Veel mensen, vooral mensen die echt van de sneakercultuur houden, hebben een behoefte om bepaalde schoenen met zoveel geschiedenis in hun collectie te hebben. Dit noemen we vaak exclusieve sneakers omdat ze vaak niet makkelijk zijn om te vinden. 

Een echte fan van een merk

Of het nu adidas, Nike, Reebok, Jordan, Puma of een ander merk is, er zijn sommige mensen die compleet trouw zijn aan één merk en ze kopen dus niets anders dan dat merk. Het is niet gek dat je in zo’n geval graag je geld besteed aan het kopen van exclusieve sneakers van jouw favoriete merk. Op deze manier laat je nog meer zien hoe loyaal je aan het merk bent en waarom het merk zo’n groot deel uit maakt van jouw stijl. Ondanks dat mensen zeggen dat het alleen dragen van een merk niet veel variatie oplevert, moet je vooral lekker doen waar jij je goed bij voelt. Schoenenmerken hebben zo’n grote collectie aan classic en nieuwe modellen dat je zeker gnoes schoenen hebt om iedere dag mee te wisselen.

Omdat je de schoen geweldig vind

De belangrijkste reden waarom je jouw geld moet investeren in een sneaker, vooral wanneer het exclusieve sneakers zijn, is wanneer je de schoen simpelweg super mooi vindt. Het maakt niet uit wat het verhaal achter een schoen is of van welk merk het is, wanneer jij een ontwerp geweldig vind en je het geld hebt om het uit te geven, dan moet je dat vooral voor jezelf doen. Bij Excellent sneakers vind je een collectie aan de meest toffe sneakers.