Het verschil tussen een portemonnee en een pasjeshouder

Portemonnee

Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat de beste manier is om al je pasjes, kaarten, briefgeld en kleingeld bij je te dragen. In principe heb je vandaag de dag de keuze uit twee accessoires, namelijk de portemonnee en de pasjeshouder. Waar vroeger vrijwel iedereen een portemonnee bij zich droeg, wordt deze steeds vaker ingeruild voor de ‘moderne’ pasjeshouder. Een portemonnee biedt plek aan vrijwel al je pasjes en contanten. Aan de andere kant is een pasjeshouder verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je een simpel cardholder aanschaffen maar ook een pasjeshouder met muntvak of een dubbele pasjeshouder. 

De portemonnee voor de traditionele man/vrouw

Iedereen kent de portemonnee. Het is misschien wel een van de populairste accessoire die ooit is gemaakt. De portemonnee, ook wel portefeuille genoemd, wordt al enkele eeuwen gebruikt door mensen om eenvoudig en veilig hun geld op te bergen en bij zich te dragen. Veruit de populairste uitvoering van de portemonnee is degene die je kunt openklappen. Met deze portemonnee kun jij je muntgeld, contant geld en je pasjes veilig opbergen. Het grote voordeel aan een goede portemonnee is het feit dat je er veel in kwijt kunt. Bovendien is het leren design nog altijd zeer stijlvol en klassiek. 

De pasjeshouder voor de minimalisten

De pasjeshouder is een stuk kleiner van formaat en lichter van gewicht dan de portemonnee. De pasjeshouder is dan ook vooral bedoeld om je pasjes op te bergen en bij je te dragen. De meeste mensen hebben immers tegenwoordig niet vaak meer contant geld op zak. De pasjeshouder is verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Indien je alleen je pasjes bij je wilt dragen heb je genoeg aan een cardholder. Wil je muntgeld bij je dragen dan kun je kiezen voor een pasjeshouder met muntvak kiezen. Wil je het beste van twee werelden dan kun je vooruit met de dubbele pasjeshouder. Deze biedt twee keer zoveel ruimte dan de reguliere pasjeshouder.