De mode van nu

De modewereld is voor sommige een vreemd begrip. Het blijft veranderen en er zijn bepaalde trends waar niemand ooit wat van gaat begrijpen. Neem bijvoorbeeld de flared broeken als voorbeeld. Vroeger als kind zijnde wilden we allesbehalve gezien worden met de wijde broeken, terwijl het nu onmisbaar is in bijna iedere vrouw haar kledingkast. Dat is waar mode om gaat. De letterlijke vertaling van een trend is een ontwikkeling op een langer termijn. Een trend duurt over het algemeen langer dan een seizoen en komt ook altijd weer terug. Zo heb je trends uit de jaren 90 die nu weer terugkomen en nu weer gewaardeerd worden. Wij gaan vandaag de mode van nu bespreken!

Flared broeken

Zoals we in de inleiding al benoemde zijn de flared broeken nu een musthave voor elke vrouw. De flared broeken is een trend die jaren geleden al begonnen was. Nu is de trend teruggekomen en heeft elke vrouw veroverd! Je hebt de flared broeken in verschillende varianten: jeans, stof, prints, effen kleuren, ga zo maar door. Bij elke gelegenheid past er een flared broek.

Schoenen

Met schoenen is er natuurlijk ook sprake van mode. Wat wel het geval is met schoenen is dat dit vaak wat tijdlozer is dan de echte fashion industrie wat betreft kleding. Dr Martens is een mooi voorbeeld van een trend die nu natuurlijk weer compleet terug is gekomen. Dr Martens gaat jaren terug. Klaus Maertens, de bedenker van Dr Martens, was een soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Hij brak zijn voet, omdat er in de jaren 40 en 50 nog geen schoenen waren met een harde leren zool. Dit hielp natuurlijk niet mee aan kwaliteit van de schoenen. Dit is dan ook de reden dat Klaus besloot zelf schoenen te gaan ontwerpen. We mogen Klaus dus wel dankbaar zijn! Dr Martens zijn voor zowel mannen als vrouwen. Ook een goed uniseks voorbeeld zijn Mason Garments. Je hebt Mason Garments heren en Mason Garments dames. Dit merk staat vooral bekend om het lage en hoge sneakermodel. De schoen heeft een wat nettere uitstraling dan sneakers van Nike. 

Print

Ook print is iets wat elk jaar weer in en uit gaat. Het woord print is natuurlijk een heel breed begrip. Je hebt verschillende soorten printjes die ook afwisselend trendy zijn. We zullen altijd kunnen blijven genieten van printjes, omdat het altijd gebruikt zal worden in de modeindustrie. Gelukkig maar, want wie houdt er nou niet van print?