Duurzame sneakers voor een duurzame lifestyle!

duurzame sneakers

Sinds ik steeds milieubewuster ben gaan leven, ben ik ook op zoek gegaan naar duurzame sneakers. Schoenen draag je namelijk iedere dag en dan is het wel zo’n fijn idee dat ze op een eerlijke manier zijn geproduceerd en dat er milieuvriendelijke materialen zijn gebruikt. Bij Cayucos weten ze gelukkig precies wat ik bedoel!

duurzame sneakers

Schoenen zonder schuldgevoel

Cayucos is producent van duurzame sneakers, dus je kunt deze schoenen zonder schuldgevoel dragen. De schoenen bevatten namelijk geen dierlijke materialen of lijm en het katoen wordt dankzij natuurlijke enzymen voorzien van de leukste kleurtjes. Verder zijn de zolen van natuurrubber in plaats van synthetisch rubber gemaakt, dus eigenlijk kun je zeggen dat de hele schoen van natuurlijk en diervriendelijk materiaal gemaakt! Daarnaast vind ik het ook erg goed dat de sneakers door een familiebedrijf binnen Europa (Spanje om precies te zijn) worden gemaakt, waar de medewerkers een fatsoenlijk loon verdienen en onder goede arbeidsomstandigheden werken. Als je veganist bent of gewoon een milieubewuster en duurzamer leven wilt leiden, dan zijn deze Cayucos schoenen je dus echt op het lijf geschreven!

sneakers

Leuk te combineren

Naast het feit dat de duurzame sneakers van Cayucos lief zijn voor mens en milieu, zien ze er ook nog eens heel leuk uit. De sneakers komen in allerlei leuke kleurtjes, waardoor je ze met verschillende outfits kunt combineren. In de zomer draag je bijvoorbeeld een lichtgekleurd exemplaar zoals de lichtblauwe, witte of roze, terwijl je in de koudere maanden voor een zwarte of khaki versie gaat. Ik heb deze sneakers zelf ook in verschillende kleuren gekocht, want ze zijn ook nog eens heel betaalbaar! Spreekt duurzaamheid en milieubewustzijn in de modewereld jou ook aan, maar wil je intussen wel gewoon leuke sneakers blijven dragen? Neem dan snel een kijkje bij Cayucos en draag ook schoenen zonder schuldgevoel!