Het perfecte overhemd voor elk type man

Elke man heeft meerdere overhemden in zijn kledingkast hangen. Het zijn dan ook ideale kledingstukken voor werk, speciale gelegenheden of vrije tijd. Overhemden zijn er in heel veel verschillende merken, maten en modellen. Voor de gezette korte man maar ook voor de lange slanke man. Gebreid of geweven en met korte mouw en juist extra lange mouwen. Overhemden kopen kunt u gemakkelijk online doen vanuit uw luie stoel. Geen gedoe in kledingwinkels en winkelen wanneer u dat wil. 

Pasvorm advies

Geen man is hetzelfde en daarom zijn er zoveel verschillende overhemden te koop. Een overhemd moet lekker en comfortabel zitten. Dan weet u zeker dat u de juiste pasvorm heeft. We herkennen vier hoofd pasvormen voor overhemden.

  • een wijd of recht overhemd (niet getailleerd of heel licht), 
  • getailleerd overhemd (lichte taillering) 
  • sterk getailleerd (dit noemt men vaka slim fit) 
  • zeer sterk getailleerd (super slim fit).

Overhemden voor elk seizoen

Overhemden zijn kledingstukken die het gehele jaar door gedragen worden. In de winterperiode zijn de ‘gebreide’ overhemden heerlijk om te dragen. Ze zijn iets dikker en heerlijk warm. Voor de zomerperiode kiest u voor een katoenen of linnen overhemd in een effen kleur of juist een vrolijk zomers motief. Veel overhemden zijn vandaag de dag strijkvrij. Ideaal voor de moderne man die houdt van stijl en comfort.

Mouwlengte 7

De mannen van vandaag worden steeds langer. Speciaal voor de slanke man met lange armen is het overhemd met mouwlengte 7 ontworpen. Dat zit een stuk prettiger dan een standaard overhemd met een net iets te korte mouw. Bij een overhemd met mouwlengte 7 zijn de mouwen tussen de 70 en 79 centimeter lang, maar de meest gangbare lengte is 72 centimeter. Heeft u een slank postuur en daardoor langere armen dan is een overhemd met mouwlengte 7 de beste optie.