Jouw Baby aankleden

Er zijn veel leuke kinderkleding merken, maar houd bij het kiezen van kleding voor baby’s en peuters rekening met drie belangrijke factoren: veiligheid, comfort en gemak. Baby’s zullen het gelukkigst zijn als ze zich op hun gemak voelen en zich door hun omgeving kunnen bewegen. Ouders en verzorgers zullen het gelukkigst zijn als ze weten dat hun baby veilig is en ze zich gemakkelijk kunnen aankleden, luieren en voor de baby kunnen zorgen. Veilige kleding heeft geen knopen of andere versieringen die kunnen afscheuren en verstikkingsgevaar opleveren, of trekkoorden waaraan kan worden getrokken om struikelen of wurgen te veroorzaken. Comfortabele babykleertjes zijn gemaakt van katoen, omdat synthetische materialen irritatie van de babyhuid kunnen veroorzaken. Ze hebben ook platte naden aan de binnen- en buitenkant om huidirritatie te voorkomen. Vaak kleden verzorgers baby’s graag aan met vlinderdassen en kant voor speciale gelegenheden zoals vakanties, bruiloften en fotodagen; voor de dagelijkse aankleding betekent eenvoudigere outfits echter gelukkigere en comfortabelere baby’s.

Baby kleding

Tegenwoordig bieden merk babykleding veel opties aan en er zijn eenvoudige kleding soorten met gemakkelijk toegankelijke functies zoals drukknopen tussen de benen en rond de nek zorgen voor gemakkelijker aankleden en luiers. Onesie-ondershirts en eendelige rompertjes zijn perfect voor de eerste maanden. Onthoud de temperatuur bij het overwegen van het comfort van de baby; ouders vaak overkleden en oververhitten hun baby’s. Verzorgers moeten beslissen hoe warm ze zich zullen kleden en dan een lichte laag voor de baby toevoegen. Het is het beste om baby’s in meerdere lagen te kleden die afhankelijk van de temperatuur kunnen worden toegevoegd of verwijderd. Warme sokken met elastische enkelbanden en mutsjes zijn ook goed om baby’s warm en knus te houden. Schoenen zien er misschien schattig uit, maar baby’s hebben ze pas echt nodig als ze beginnen te lopen en naar buiten gaan.

Te veel of te weinig baby kleding

Ouders moeten voldoende kleding hebben zodat ze niet elke dag de was hoeven te doen en dus extra kleding hebben in het geval van extreem rommelige luiers of overmatig spugen. Ze willen echter ook niet te heel veel kleding kopen, omdat baby’s kleding sneller ontgroeien dan dat ze ze verslijten. Dus dat zou een beetje zonde zijn van al het ongebruikte babykleding. Een eenvoudige babykledingkast of babyuitzet kan drie tot vijf ontvangende dekens, vijf spuugdoekjes of katoenen luiers, twee tot drie handdoeken met capuchon, zes paar sokken, vijf slabbetjes, vijf slaapzakken of dwarsliggers, vijf eendelige T-shirts bevatten die in het kruis klikken (onesies), vijf eendelige outfits of rompertjes, vijf outfits met aparte tops en bottoms, een tot twee grotere shirts of truien voor laagjes, twee zachte hoeden en alle geschikte seizoenskleding zoals een sneeuwpak of jas. Naarmate baby’s peuters worden, groeit hun kledingkast met hen mee. Wanneer ze beginnen te lopen, willen ouders misschien een paar stevige, comfortabele, antislipschoenen kopen.