Nuttige informatie voor het kopen van de perfecte handschoenen motor

Het kiezen van handschoenen motor is een leuke bezigheid, maar vergt wel wat kennis! Er zijn namelijk veel aspecten waarmee je rekening moet houden. En laten wij nou net die informatie hebben. Graag geven we jou wat handige informatie voor het kopen van het perfecte exemplaar. Zo ben jij helemaal voorbereid op je zoektocht. 

Handschoenen motor kopen? Hier wat praktische informatie

Je moet dus rekening houden met verschillende dingen tijdens het zoeken. Hieronder leggen we graag uit waar je op moet letten. 

Maat en pasvorm

Een van de belangrijkste criteria is dat de handschoenen motor goed moeten passen. Maar hoe weet je wanneer een handschoen goed zit? Het is belangrijk dat er wat ruimte overblijft bij je vingertoppen. Ze moeten wat ademruimte hebben, zodat je vingers niet afknellen tijdens het rijden. Ook moet de knokkelbescherming op de juiste plek zitten. Dit houdt in dat de bescherming op je knokkels ligt en niet ervoor of erna. 

Materiaal

Over het algemeen worden handschoenen motor gemaakt van leer of textiel. Elk materiaal heeft z’n eigen voordelen. Meestal biedt leer de beste bescherming. Het kan aan het begin stug zitten, maar met verloop van tijd vormt het naar je handen. Hoe langer je ze draagt, hoe beter ze gaan zitten. Je hebt vele varianten op textiel; één overeenkomst is dat het materiaal erg comfortabel en soepel is. Tegenwoordig worden ze ook van Kevlar gemaakt wat goede bescherming biedt. Dit is namelijk hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in kogelvrije vesten. 

Comfort

Comfort is meer dan alleen een goede maat en juiste pasvorm. Zo bepaalt de flexibiliteit van de handschoen ook het comfort. Exemplaren van textiel zitten vanaf het eerste moment comfortabel, terwijl het bij leer wat tijd kost. Ook de bewegingsvrijheid is hierbij van belang. Je wilt natuurlijk geen handschoenen motor die je teveel belemmeren bij het rijden. 

Beschermingsonderdelen

Niet elke motorhandschoen is hetzelfde; zo bestaan er onderling ook verschillen op het gebied van beschermingsonderdelen. Zo heeft niet elk merk knokkel- of vingerprotectie. Knokkel protectie biedt bescherming tijdens een val- of glijpartij.  Je kunt hier kiezen voor zacht of hard materiaal, waarbij de laatste de meeste bescherming biedt. Hard materiaal zorgt er echter ook voor dat je minder bewegingsvrijheid hebt. De vingerprotectie voorkomt dat je vingers breken tijdens een ongeluk. Ook kunnen handschoenen motor beschikken over een slider aan de binnenkant. Dit is een extra bescherming voor je handpalm tijdens het rijden. 

Weerbestendige handschoenen motor

Ook moet je in je keuze letten op de weerbestendigheid van de handschoen. Er bestaan namelijk verschillende soorten op basis van de seizoenen. Zo heb je zomer handschoenen motor die ideaal zijn voor temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Kenmerkend voor dit type is dat ze geperforeerd zijn, waardoor de lucht goed geventileerd wordt. Dan heb je uiteraard ook de winter variant die speciaal voor de koude dagen is ontworpen. Deze zijn water- en winddicht en/of waterafstotend. Om je handen warm te houden bevatten ze ook een thermolaag inclusief ademend membraan. Dit zorgt ervoor dat je handen warm blijven, maar niet tegelijk klam worden. Ook heb je nog de motorhandschoenen all-season en mid-season die beiden de eigenschappen van de zomer- en winter versie combineren.