Op zoek naar jurken grote maten? Dit zijn dé trends van 2022

Ben jij op zoek naar jurken grote maten? Dan is er gelukkig tegenwoordig genoeg keuze. Vroeger was dit wel anders; toen was het aanbod aan jurken in grote maten klein. De jurken waaruit je kon kiezen, waren bovendien een stuk minder modieus en hip dan jurken voor reguliere maten. Ben je op zoek naar de perfecte jurk die past bij jouw postuur? Let dan goed op de volgende eigenschappen.

De juiste stof vinden van jurken grote maten is het halve werk

Wist je dat een stof van jurken grote maten al veel kan doen voor je uiterlijk? De stof die je het beste kunt kiezen hangt af van hoeveel je wilt accentueren. Als je voor een dunne, soepele tricot stof kiest, valt je figuur meer op. Inclusief alle details; als je jurken grote maten koopt met een dunne stof zul je zien dat ieder bobbeltje en rolletje zichtbaar is. Daarom kun je beter een medium dikke stof kiezen. Een medium stof laat je figuur nog wel opvallen, maar verbergt de details. Als je een jurk kiest van een hele dikke stof kun je jouw figuur helemaal niet meer zien. En dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. 

Lichte jurken grote maten of juist donker?

Naast de stof zul je ook moeten nadenken over de kleur van de jurk. Wil je dat je figuur opvalt? Dan kun je het beste kiezen voor een lichte kleur. Als je een lichte kleur jurken grote maten aanhebt, zullen de schaduwen meer opvallen dan als je voor een donkere jurk kiest. Het is dus maar net wat je wilt. Heb je net legday gehad en ben je enorm trots op je bovenbenen en dijen? Kies dan voor een strakke lichte jurk. Wil je dat je figuur juist een dagje wat meer op de achtergrond blijft? Doe dan een zwarte, donkerblauwe of donkerrode jurk aan.

Let op de A-lijn

Ooit van de A-lijn gehoord? De naam zegt het al een beetje. De A-lijn beschrijft de vorm van de jurk: van klein naar groot. In dit geval staat het puntje van de A gelijk aan je taille en de onderkant van de letter A aan de onderkant van de jurk. In principe betekent het dat als je jurken grote maten gaat kopen die een A-lijn hebben, je taille geaccentueerd wordt. Als je een smalle taille hebt, is dit zeker de juiste soort jurk om te kopen. Als je juist trots bent op je benen kun je jurken grote maten overwegen die een kokerrok hebben. Als je een kokerrok draagt zul je zien dat je benen meer opvallen dan je bovenlichaam. 

Patroon of niet?

Ben je ook gek op printjes en afbeeldingen op je jurk? Houd goed in je achterhoofd dat patroontjes op grote maten jurken ook iets met je figuur doen. Zo laten horizontale strepen je breder lijken en verticale strepen je langer. Ben je klein? Dan kun je dus beter jurken dragen met verticale strepen. Ook lijk je vaak zwaarder als je klein bent en je jurken aan hebt met grove patronen. Probeer dit te vermijden, en trek juist een jurk aan met bijvoorbeeld een subtiel bloemetjes patroon. Voor meer inspiratie kijk je op Bagoes.nl