Opgeruimd staat netjes!

Te veel kleding en te weinig ruimte? Een los kledingrek in je slaapkamer biedt dé oplossing. Is die mooie walk-in closet nog niet binnen je bereik? Zet tot die tijd gewoon wat extra kledingrekken neer in je huis. Efficiënt en praktisch tegelijk. In dit artikel informeren we je graag over de mogelijkheden

Nooit meer rondslingerende kleding

Herken je dit plaatje? Een rommelige slaapkamer vol rondslingerende kleding. Vooral als je bijzonder modebewust bent en dus een uitgebreide kledingcollectie hebt, dan is de kans groot dat jouw slaapkamer er zo uit ziet. Slaap je tussen de kleren die je nog wilt opruimen maar weet je eigenlijk niet waar je dat zou moeten doen? Is je kast helemaal vol en is er geen kledinghanger meer vrij? Misschien is een kledingrek een oplossing voor jou. Een grotere kast kopen is dat ook, maar wel een dure. Misschien is je slaapkamer maar klein en is er dus geen ruimte voor een grote kast. Of misschien besteed je je geld veel liever aan die mooie nieuwe jas met bijpassende leren laarzen.
Je kunt natuurlijk ook een paar kledingstukken wegdoen, zodat je weer meer ruimte krijgt in de kast. Maar als al je spullen nog goed passen en weggooien is niet je ding, dan is dat geen optie. Een kledingrek kan juist weer wel een goed hulpmiddel zijn om orde in de chaos te scheppen. En zo’n rek kopen is een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe kast. Vaak zijn kledingrekken ook makkelijk te plaatsen, zelfs op een kleine slaapkamer kun je er meestal wel een kwijt.

Kledingrek op je slaapkamer

En daar liggen je leuke jurkjes over een stoel gegooid, je bloesjes en broeken liggen op een hoek van je bed en je schoenen liggen allemaal door elkaar in de hoek van de kamer. Jammer, want je hebt zo totaal geen overzicht meer. Je weet niet meer wat je hebt en welke kleren ook alweer zo leuk bij elkaar staan.
Als je een kledingrek koopt voor op je slaapkamer en je haalt er ook nog een paar extra kledinghangers bij, dan kun je beginnen om alles netjes op te hangen zodat je weer wat orde in de chaos krijgt.
Misschien is een kledingrek te weinig om alles een plek te geven. Je kunt ook kiezen voor de aanschaf van twee goedkope rekken, of voor een kledingrek en een dressboy. Een dressboy is ideaal om kleding overheen te draperen. Ze blijven dan erg netjes en zonder kreukels, je kunt de kleding die je vandaag hebt gedragen dan morgen nog een keertje aan trekken.
Er zijn zelfs kledingrekken te koop met een geïntegreerd schoenenrek. Hierop kun je netjes je schoenen plaatsen. Zo heb je weer overzicht over welke schoenen je hebt en welke je nog mist in je verzameling. En liggen er dan toch nog schoenen en laarzen in de hoek, dan kun je die als volgt opruimen; stop elk paar schoenen in kunststof schoenendoos. Stapel ze netjes op elkaar en zet ze naast het rek.

Soorten kledingrekken

Er zijn veel verschillende soorten kledingrekken te koop. Bedenk van te voren goed wat je nog wilt opruimen zodat je weet welke je nodig hebt. Zo kies je een rek dat precies bij jou past. Als je een kledingrek gebruikt voor het opruimen van zware spullen als winterkleding, dan kun je maar beter kiezen voor een extra sterk exemplaar. Als je je zomerkleding wilt organiseren dan is een eenvoudig en goedkoop rek een prima keuze.
Heb je allerlei superleuke jurkjes en wil je ze graag allemaal netjes ophangen, dan is een enkel kledingrek met verstelbare stang geschikt voor jou. Hang ieder jurkje apart aan een kledinghanger. De tijd van de kreukelige jurkjes is hiermee voorgoed voorbij. Heb je vervolgens nog geen plek voor je broeken en jasjes? Dan is een dubbel rek een oplossing. Gebruik bij voorkeur voor al je spullen een aparte kledinghanger. Dat werkt het beste als je alles werkelijk netjes wilt houden en aan zo’n dubbel rek kun je heel veel kwijt. Veel vrouwen hebben talloze shirtjes en truitjes. Ben jij zo iemand? Dan kun je gaan voor een rek met meerdere schappen in plaats van rekken. Je kunt je mooiste spullen netjes opvouwen en er keurige stapeltjes van maken. Leg de stapeltjes op de schappen, dit kun je eventueel ook nog op kleur doen. Je hebt nu een goed overzicht en het ziet er heel netjes uit.
Bij je zomerkleding heb je natuurlijk leuke sandaaltjes, pumps of slippers, waarschijnlijk van alles wel meer dan een paar. En bij je winterkleding heb je vast laarzen in verschillende kleuren. Om ook al je schoenen een plek te geven zijn er schoenendozen te koop in verschillende maten. Per stel laarzen gebruik je een grote schoenendoos, stapel ze op en zet ze in een donker hoekje van je kamer.