Populaire fitnesskleding voor de herfst en winter

Ook in de herfst zijn er nog genoeg fanatieke buitensporters te vinden. Velen van jullie zullen tijdens de herfst binnen in de sportscholen aan de slag gaan, terwijl andere nog steeds met enige regelmaat buiten zullen sporten. Voor de fanatieke buitensporters hebben wij enkele tips op het gebied van sportkleding op een rijtje gezet. Zo kun je met jet fitness outfit lekker naar de sportschool en kun je met je herfst-sportkleding nog steeds buiten gaan trainen.

Een fitness outfit voor de herfst

De herfst breek nu echt aan. Het wordt kouder en het buiten sporten wordt hierdoor steeds lastiger. Met de juiste outfit kun jij toch gewoon buiten blijven sporten. De warmte van de afgelopen zomer ontbreekt en de koude herfst wind kan zelfs verfrissend voelen. 

e herfst breek nu echt aan. Het wordt kouder en het buiten sporten wordt hierdoor steeds lastiger. Met de juiste outfit kun jij toch gewoon buiten blijven sporten. De warmte van de afgelopen zomer ontbreekt en de koude herfst wind kan zelfs verfrissend voelen. 

Veel sporters beamen dat de herfst de ideale tijd van het jaar is om buiten te sporten. De setjes fitnesskleding gaan de kast in en de hardloopkleding komt tevoorschijn. De temperatuur in de herfst is nog niet heel erg laag en dit zorgt vaak voor het bemoeilijken van het kiezen van de juiste fitness outfit. 

Populair onder sporters in de herfst is een lange fitnesslegging. Zorg er hierbij voor dat de fitnesslegging goed aansluit op het lichaam om optimale bewegingsvrijheid te creëren. Daarbij zou je kunnen kiezen voor een shirt als bovenkleding met een bijpassend jack. Dit jack moet echter niet te dik zijn, want ook in de herfst kan dit al snel te warm zijn. Bij regen is het slim om gebruik te maken van een windjack. Deze houdt de koude lucht buiten en stoot de regen af. Dit voorkomt onderkoeling. Daarnaast is een goed stel sportschoenen natuurlijk ook handig wanneer je buiten aan het sporten gaat.

Een fitness outfit voor de winter

Na de herfst volgt vanzelfsprekend de winter. Velen van jullie zullen het buiten sporten nu op een lager pitje zetten om weer aan de slag te gaan in de fitness. De fitnesskleding komt dus weer tevoorschijn en de hardloopkleding gaat weer een tijdje terug in de kast. Enkelen van jullie zullen het buiten sporten nog steeds niet verwisselen voor de fitness. Voor hen hebben wij enkele tips op een rijtje gezet op het gebied van sportkleding voor de winter. 

Net als in de herfst past een fitnesslegging goed bij een fitness outfit voor de winter. Ook de bovenkleding hoeft eigenlijk niet aangepast te worden, al is een iets dikkere laag misschien wel gewenst. Probeer daarbij wel altijd gebruik te maken van kleding die ‘ademt’. 

Sporthandschoenen en thermosokken zijn hierbij ook gewenst. Deze accessoires zorgen voor voldoende ruimte en zijn daarnaast ook ontwikkeld om een goede zweetafvoer te realiseren. De ‘normale’ handschoenen en sokken zijn hier vaak minder ontwikkeld in.Voor meer tips en info neem een kijkje bij de blogs van Fitclothes4you!