Top 10 schoenen trends voor de mannen

Wij wisselen elk seizoen van kleding en kijken maar al te graag naar de nieuwste mode op de catwalk. Ook de mannen mode veranderd met de verschillende seizoenen want die moeten toch ook meedoen met de nieuwste trends. Als u intussen de verschillende kleding trends gevolgd hebt dan zal u voor dit seizoen dus ook een passende garderobe hebben en bij deze garderobe hoort ook de juiste schoen. Wij helpen u een handje op weg om de juiste schoenen aan te schaffen waarmee u gerust als man van kop tot teen bewonderd mag worden.

“The top ten”:

 1. Witte sneakers;
  De witte sneaker is eigenlijk bijna bij elk seizoen gewoon geaccepteerd omdat het gewoon lekker zit en het met de meeste kleding uit de garderobe te combineren is. Zorgt u daarom ervoor dat ze er altijd schoon uit zien want u kunt ze makkelijk aan onder uw spijkerbroek of chino. U kunt hem wel beter in de kast laten staan als u naar een formeel en zakelijke gelegenheid moet.

 2. Felle kleuren;

Gele, rode en groene schoenen zijn niet alleen voor de dames, de heren kunnen nu ook leuke combi’s maken met felle kleuren. Houd er rekening mee dat uw kleding iets milder moet zijn in combinatie met een opvallende kleur schoen.

 1. Animal print ;
  Een crocodile en snake print zal je tegenwoordig vaker zien. Deze schoenen kunnen zowel zakelijk als casual gedragen worden. Probeer de kleur te bepalen die past met de kleding die u het meest draagt.

 2. Veterschoen;

Een klassieker die eigenlijk nooit uit de mode gaat. De veterschoen word meestal gezien als de “nette” schoen. Houd er vooral rekening mee dat “nette” schoenen vaak iets duurder zijn, dus koop een paar dat u vaker zult aantrekken op verschillende kleding stukken en op verschillende gelegenheden.

 1. Schoenen met dikke zolen;
  Oftewel the “pumped up sole” ziet er stoer uit en is erg comfortabel. Je zal ze in sneaker modellen zien maar ook in vrijetijd modellen.
 2. Loafers;
  Deze kunnen dus wel zonder sokken gedragen worden want ze zitten heerlijk. Er zijn in de mode wereld verschillende soorten loafers namelijk: penny loafers, Tassel loafers en venetian loafers. Ze zitten vooral mooi onder een linnen broek maar ook zo onder een chino of kaki short.
 3. Sandalen;

Deze zitten niet alleen heerlijk als kussens onder uw voeten maar geven u ook een trendy outdoor look.

 1. Slippers;
  Dat had u niet gedacht maar zelfs op de catwalk zijn ze niet meer weg te denken. De grote mode huizen en merken als converse en gucci zien een slipper niet alleen voor een dagje strand of langs het zwembad maar u kunt hiermee ook een lekkere wandeling maken door de stad.

 2. Gesp schoen;
   Deze koop je het liefst in een neutrale kleur en het liefst in leer. Het staat erg chique.
 1. Luxe instappers;
  Deze kan je ook zonder sokken aan net als loafers. Ze komen in suède en zelfs met bloem motief maar ook gewoon effe kleuren.

Nog enkele tips:
Pas altijd uw schoenen voor het kopen want het is vaker zo dat bepaalde modellen en ook merken anders zitten en dus een half maatje of zelfs een hele maat verschillen van uw normale schoenmaat. U kunt er ook voor kiezen om kleine “onzichtbare” sokken te dragen zodat u minder last van zweet- en stinkvoeten krijgt. Verder is het ook belangrijk om op de schoen zolen te letten, bijvoorbeeld bij sneakers kiest men liever geen gladde zolen want die zijn namelijk niet zo prettig om op te lopen. Als allerlaatste is het natuurlijk ook belangrijk om voor de juiste merken te gaan, soms betaal je wat meer maar heb je een langere duurzaamheid. Een goed merk met goede schoenkwaliteit is Floris van Bommel.